Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πιλοτικές δράσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας Ιανουάριος – Μάρτιος 2022

Ενημερωτικό Δελτίο – Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πιλοτικές δράσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.

Οι παρακάτω δράσεις θα υλοποιηθούν το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος 2022 σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Βοΐου.

 

Δράσεις Εξ αποστάσεως

  • Δράση «Εισαγωγή στη ρομποτική». Υλοποίηση εξ αποστάσεως σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης.

Πληροφορίες σχετικά με τη δράση: «Εισαγωγή στη ρομποτική»

  • Συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Πληροφορική ή Τεχνολογία στην Α’/θμια και Β’/θμια Εκπ/ση για την υλοποίηση εξ αποστάσεως διδακτικών παρεμβάσεων σύντομης διάρκειας, στο πλαίσιο της διδασκαλίας θεμάτων σχετικών με νέες τεχνολογίες και εκπαιδευτική ρομποτική.

 

Εργαστήρια με φυσική παρουσία[1]

  • Βιωματικό εργαστήριο “Τεχνητή Νοημοσύνη, Εικονικοί βοηθοί και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων”. Υλοποίηση δια ζώσης σε συνεργασία με σχολεία Α’/Θμιας και Β’/Θμιας Εκπ/σης.

Διάρκεια: 2 ώρες.

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης.

Σύντομη περιγραφή: Εργαστήρια διάρκειας 2 ωρών για μαθητές/τριες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης. Γνωριμία με τους εικονικούς βοηθούς της Google (Google Assistant) και της πλατφόρμας ανοικτού κώδικα Home Assistant. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας με φυσική παρουσία των μαθητών/τριών.

 

  • Προγραμματίζοντας EV3 Mindstorms – (εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και προγραμματισμού)

Διάρκεια: 4 ώρες.

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α’ Γυμνασίου.

Σύντομη περιγραφή: Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής με Lego Mindstorms EV3 διάρκειας 4ων ωρών για μαθητές/τριες Α’ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των Γυμνασίων στο χώρο του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας με φυσική παρουσία των μαθητών/τριών και του εκπαιδευτικού Πληροφορικής.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν:

    • Γνωριμία με το εκπαιδευτικό πακέτο ρομποτικής EV3 και κατασκευή ρομποτικών οχημάτων και διατάξεων αυτοματισμού (physical computing) (διάρκειας 2 ωρών).
    • Χρήση on-line προσομοιωτή για τον προγραμματισμό των διατάξεων αυτοματισμού και των ρομποτικών οχημάτων (π.χ. οι ομάδες των μαθητών θα κληθούν να προγραμματίσουν το όχημα τους ώστε να μπορεί να εκτελεί απλές αλλά και σύνθετες λειτουργίες, όπως να αναγνωρίζει χρώματα, να πλοηγείται στο χώρο αποφεύγοντας εμπόδια, να σταματάει στο σταθμό διοδίων κ.α.) (διάρκειας 2 ωρών).

 

[1] Για την υλοποίηση των εργαστηρίων με φυσική παρουσία, είναι απαραίτητη η λήψη όλων των μέτρων προστασίας που ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές κατά της διασποράς του COVID-19.

 

Δηλώστε την πρόθεση σας για συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις συμπληρώνοντας τη φόρμα:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Translate »