Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πιλοτικές δράσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας Απρίλιος – Ιούνιος 2022

Ενημερωτικό Δελτίο – Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πιλοτικές δράσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.

Οι παρακάτω δράσεις θα υλοποιηθούν το διάστημα Απρίλιος  – Ιούνιος 2022 σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Βοΐου.

 

Δράσεις Εξ αποστάσεως

  • Δράση «Εισαγωγή στη ρομποτική». Υλοποίηση εξ αποστάσεως σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης.

        Πληροφορίες σχετικά με τη δράση: «Εισαγωγή στη ρομποτική».

 

Εργαστήρια με φυσική παρουσία[1]

  • Βιωματικό εργαστήριο “Τεχνητή Νοημοσύνη, Εικονικοί βοηθοί και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων”. Υλοποίηση δια ζώσης σε συνεργασία με σχολεία Α’/Θμιας και Β’/Θμιας Εκπ/σης.

Διάρκεια: 2 ώρες.

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης.

Σύντομη περιγραφή: Εργαστήρια διάρκειας 2 ωρών για μαθητές/τριες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης. Γνωριμία με τους εικονικούς βοηθούς της Google (Google Assistant) και της πλατφόρμας ανοικτού κώδικα Home Assistant. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας με φυσική παρουσία των μαθητών/τριών.

 

  • Προγραμματίζοντας με τα Lego WeDo – (εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και προγραμματισμού).

Διάρκεια: 2 ώρες.

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Σύντομη περιγραφή: Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής με Lego WeDo διάρκειας 2 ωρών για μαθητές/τριες Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των Δημοτικών Σχολείων στον χώρο του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας με φυσική παρουσία των μαθητών/τριών και του εκπαιδευτικού Πληροφορικής. Κατά την υλοποίηση των εργαστηρίων θα αξιοποιηθούν τα εκπαιδευτικά πακέτα Lego WeDo των σχολικών μονάδων.

 

  • Προγραμματίζοντας EV3 Mindstorms – (εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και προγραμματισμού).

Διάρκεια: 2 ώρες.

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου.

Σύντομη περιγραφή: Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής με Lego Mindstorms EV3 διάρκειας 2 ωρών για μαθητές/τριες Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των Γυμνασίων στον χώρο του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας με φυσική παρουσία των μαθητών/τριών και του εκπαιδευτικού Πληροφορικής. Κατά την υλοποίηση των εργαστηρίων θα αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός των σχολικών μονάδων (Laptop και εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής EV3 Mindstorms).

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν:

    • Γνωριμία με το εκπαιδευτικό πακέτο ρομποτικής EV3 και συναρμολόγηση ρομποτικών διατάξεων (διάρκειας 1 ώρας).
    • Χρήση on-line εργαλείου για τον προγραμματισμό των ρομποτικών διατάξεων (διάρκειας 1 ώρας).

 

Δηλώστε την πρόθεση σας για συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις συμπληρώνοντας τη φόρμα:

Δηλώστε Συμμετοχή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...