Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πιλοτικές δράσεις του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020

Ενημερωτικό Δελτίο – Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πιλοτικές δράσεις του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.

Οι παρακάτω δράσεις θα υλοποιηθούν το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020 σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Βοΐου.

Οκτώβριος 2020

  • Υλοποίηση εξ αποστάσεως δράσεων σε συνεργασία με σχολεία Α’/Θμιας και Β’/Θμιας Εκπ/σης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (EU Code WeeK) σε μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Βοΐου.
    • 12-30 Οκτωβρίου 2020 – Υλοποίηση δράσεων στην Α’/Θμια Εκπ/ση (Δημοτικά Σχολεία) σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής για μαθητές/τριες των τάξεων Ε’, ΣΤ’ και στο Ολοήμερο πρόγραμμα.
    • 12-30 Οκτωβρίου 2020 – Υλοποίηση δράσεων στη Β’/Θμια Εκπ/ση (Γυμνάσια) σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής για μαθητές/τριες της Α’ τάξης Γυμνασίου.

Νοέμβριος 2020

  • Δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής με Lego Mindstorms EV3 για μαθητές/τριες Α’ Τάξης Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Γυμνασίων του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Βοΐου.
    • 9-13 Νοεμβρίου 2020 – Υλοποίηση εξ αποστάσεως 2-ωρων δράσεων (γνωριμία με το εκπαιδευτικό πακέτο ρομποτικής EV3, τα λογισμικά 3D σχεδιασμού και οπτικού προγραμματισμού και κατασκευή των ρομπότ).
    • 16-20 Νοεμβρίου 2020 – Υλοποίηση εξ αποστάσεως 2-ωρων δράσεων (χρήση των λογισμικών 3D σχεδιασμού και οπτικού προγραμματισμού, τροποποίηση προγραμμάτων για την εκτέλεση απλών αποστολών).
    • 23-27 Νοεμβρίου 2020 – Υλοποίηση δια ζώσης ή εξ αποστάσεως 2-ωρων δράσεων (χρήση των λογισμικών 3D σχεδιασμού και οπτικού προγραμματισμού για τροποποίηση προγραμμάτων και ρομπότ για την εκτέλεση σύνθετων αποστολών).

Δεκέμβριος 2020

  • Δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής με πλατφόρμες EV3 και Raspberry Pi για μαθητές/τριες Β’ Τάξης ΕΠΑΛ, τομέα Πληροφορικής και τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής των ΕΠΑΛ του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Βοΐου.
    • 7-11 Δεκεμβρίου 2020 – Υλοποίηση εξ αποστάσεως δράσεων (βασικές εντολές του Linux, απομακρυσμένη σύνδεση στα EV3 ρομπότ, Visual Studio Code, Python).
    • 14-18 Δεκεμβρίου 2020 – Υλοποίηση εξ αποστάσεως δράσεων (βασικές εντολές του Linux, απομακρυσμένη σύνδεση στα Raspberry Pi, Python).
    • 21-23 Δεκεμβρίου 2020 – Υλοποίηση δια ζώσης δράσεων (εντολές του Linux, σύνδεση σε Raspberry Pi, χρήση αισθητήρων, Python).

Δηλώστε την πρόθεση σας για συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Translate »