Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και προγραμματισμού

Προγραμματίζοντας EV3 Mindstorms

Διάρκεια: 4 ώρες.

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου.

 

Σύντομη περιγραφή:

Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής με Lego Mindstorms EV3 διάρκειας 4ων ωρών για μαθητές/τριες Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των Γυμνασίων στο χώρο του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας με φυσική παρουσία των μαθητών και του εκπαιδευτικού Πληροφορικής. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών ο μέγιστος αριθμός μαθητών/τριων ορίζεται στους δώδεκα (12). Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός των σχολικών μονάδων (Laptop και εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής EV3).

 

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν:

  • Γνωριμία με το εκπαιδευτικό πακέτο ρομποτικής EV3 και κατασκευή ρομποτικών οχημάτων και διατάξεων αυτοματισμού (physical computing) (διάρκειας 2 ωρών).
  • Χρήση on-line προσομοιωτή για τον προγραμματισμό των διατάξεων αυτοματισμού και των ρομποτικών οχημάτων (π.χ. οι ομάδες των μαθητών θα κληθούν να προγραμματίσουν το όχημα τους ώστε να μπορεί να εκτελεί απλές αλλά και σύνθετες λειτουργίες, όπως να αναγνωρίζει χρώματα, να πλοηγείται στο χώρο αποφεύγοντας εμπόδια, να σταματάει στο σταθμό διοδίων, να παρκάρει αυτόνομα κ.α.) (διάρκειας 2 ωρών).

 

Παράδειγμα ρομπότ GyroMusic:

Συναρμολόγηση ρομπότ GyroMusic:

Οδηγίες συναρμολόγησης GyroMusic

Οδηγίες σε αρχείο pdf

Translate »