Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πιλοτικές δράσεις του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας Φεβρουάριος – Μάρτιος 2021

Ενημερωτικό Δελτίο – Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πιλοτικές δράσεις του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.

Οι παρακάτω δράσεις θα υλοποιηθούν το διάστημα Φεβρουάριος – Μάρτιος 2021 σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Βοΐου.

Φεβρουάριος 2021

  • Υλοποίηση εξ αποστάσεως δράσεων σε συνεργασία με σχολεία Α’/Θμιας και Β’/Θμιας Εκπ/σης με θέμα “Εισαγωγή στη Ρομποτική”.

Πληροφορίες σχετικά με τη δράση: Εισαγωγή στη Ρομποτική

 

Μάρτιος 2021

  • Δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής με Lego Mindstorms EV3 διάρκειας 4-ων ωρών για μαθητές/τριες Α’ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των Γυμνασίων στο χώρο του εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου με φυσική παρουσία των μαθητών και του εκπαιδευτικού Πληροφορικής. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών καθώς και του διαθέσιμου εξοπλισμού στα εργαστήρια πληροφορικής ο μέγιστος αριθμός μαθητών/τριων ορίζεται στους δώδεκα (12). Οι δράσεις περιλαμβάνουν:
    • Γνωριμία με το εκπαιδευτικό πακέτο ρομποτικής EV3, τα λογισμικά 3D σχεδιασμού και οπτικού προγραμματισμού και κατασκευή των ρομπότ (διάρκειας 2-ωρων).
    • Χρήση των λογισμικών 3D σχεδιασμού και οπτικού προγραμματισμού, τροποποίηση προγραμμάτων για την εκτέλεση απλών αποστολών (διάρκειας 2-ωρων).

 

Δηλώστε την πρόθεση σας για συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Translate »