Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πιλοτικές δράσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας Απρίλιος – Ιούνιος 2021

Ενημερωτικό Δελτίο – Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πιλοτικές δράσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.

Οι παρακάτω δράσεις θα υλοποιηθούν το διάστημα Απρίλιος  – Ιούνιος 2021 σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής[1] των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Βοΐου.

 

Απρίλιος 2021

  • Δράση «Διακόσμηση Πασχαλινών αυγών με απλές ρομποτικές κατασκευές». Υλοποίηση εξ αποστάσεως σε συνεργασία με σχολεία Α’/Θμιας Εκπ/σης.
  • Δράση «Εισαγωγή στη ρομποτική». Υλοποίηση εξ αποστάσεως σε συνεργασία με σχολεία Α’/Θμιας και Β’/Θμιας Εκπ/σης. Πληροφορίες σχετικά με τη δράση: «Εισαγωγή στη ρομποτική»
  • Εξ αποστάσεως δράσεις για μαθητές/τριες Β’ τάξης ΕΠΑΛ τομέα Πληροφορικής και τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού (Λειτουργικά Συστήματα, Raspberry Pi). Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής και συναφών με τη δράση ειδικοτήτων.

Μάιος – Ιούνιος 2021

  • Δράση «Εισαγωγή στη ρομποτική» με την υλοποίηση εξ αποστάσεως δράσεων σε συνεργασία με σχολεία Α’/Θμιας και Β’/Θμιας Εκπ/σης. Πληροφορίες σχετικά με τη δράση: «Εισαγωγή στη ρομποτική»
  • Δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής με Lego Mindstorms EV3 διάρκειας 4-ων ωρών για μαθητές/τριες Α’ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των Γυμνασίων στο χώρο του εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου με φυσική παρουσία των μαθητών και του εκπαιδευτικού Πληροφορικής. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών καθώς και του διαθέσιμου εξοπλισμού στα εργαστήρια πληροφορικής ο μέγιστος αριθμός μαθητών/τριων ορίζεται στους δώδεκα (12). Οι δράσεις περιλαμβάνουν:
    • Γνωριμία με το εκπαιδευτικό πακέτο ρομποτικής EV3, τα λογισμικά 3D σχεδιασμού και οπτικού προγραμματισμού και κατασκευή των ρομπότ (διάρκειας 2-ωρων).
    • Χρήση των λογισμικών 3D σχεδιασμού και οπτικού προγραμματισμού, τροποποίηση προγραμμάτων για την εκτέλεση απλών αποστολών (διάρκειας 2-ωρων).
  • Εξ αποστάσεως δράσεις για μαθητές/τριες Β’ τάξης ΕΠΑΛ τομέα Πληροφορικής και τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού (Λειτουργικά Συστήματα, Raspberry Pi). Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής και συναφών ειδικοτήτων.

[1] και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων των Επαγγελματικών Λυκείων σχετικών με τις προσφερόμενες δράσεις.

Δηλώστε την πρόθεση σας για συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις συμπληρώνοντας την φόρμα:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Translate »