Δελτίου Τύπου – Εκδήλωση παρουσίασης δράσεων των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ. – Τ.Π.Ε.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, στην Πτολεμαΐδα, εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Πληροφορικής (Π.Ε.Κ. – Τ.Π.Ε.) της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Πτολεμαΐδας και παρουσιάστηκαν δραστηριότητες Ρομποτικής, Τεχνητής Νοημοσύνης και Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων από σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των πέντε Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. (Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας) στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕ.Λ. Πτολεμαΐδας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Περιφερειακός Δ/ντης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Δρ Θοδωρής Μαρδίρης και απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Όλγα Πουταχίδου, η Δ/ντρια Β/θμιας Εκ/σης Π.Ε. Κοζάνης Δρ Δέσποινα Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Εορδαίας κ. Κυριάκος Αντωνιάδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας κ. Ισαάκ Νικολαΐδης.

Η παρουσίαση του συνόλου των δράσεων των Π.Ε.Κ.-Τ.Π.Ε. για τη διάρκεια της πιλοτικής τους λειτουργίας (2020-22) πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των Π.Ε.Κ.-Τ.Π.Ε. κ. Σωτήρη Γεωργίου, κ. Χαράλαμπο Ζαραφίδη και κ. Θεοδούλα Λιάμπα. Επίσης, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές STEAM και οι εμπειρίες από συμμετοχές στις εκπαιδευτικές δράσεις των Π.Ε.Κ.-Τ.Π.Ε. από τους:

  • Ευγενία Κατσάλη, Νηπιαγωγό, 1ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου.
  • Μαρία Γούλα, Γενοβέφα Μαυροπούλου, Δασκάλες, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου.
  • Γεωργία Καρατόσιου, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής, 7ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.
  • Σοφία Παπαγεωργιάδου, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής, 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.
  • Σταυρούλα Κακαβούλη, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής, 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.
  • Γιάννη Αρβανιτάκη, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής, Όμιλος ρομποτικής Λυκείου Φλώρινας “Coconut Robotics” .
  • Γεώργιο Τσαλικίδη, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής, 2ο ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας.
  • Αντώνη Χατζησάββα, Αρχηγό της ομάδας ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σχετικά με τον ρόλο και την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν οι Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία και στις τοπικές κοινωνίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Διευθυντές σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων, εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Εορδαίας κ. Μαρία Αντωνιάδου και η πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Εορδαίας κ. Ρούλα Σεβαστού.

  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Translate »