87η ΔΕΘ – Παρουσίαση των ΠΕΚΤΠΕ της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας στο περίπτερο του ΥΠΑΙΘΑ

ΛΟΓΟΤΥΠΟ 87 ΔΕΘ 9 - 17 Σεπτεμβρίου 2023

Παρουσίαση των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας στο stand του ΥΠΑΙΘΑ κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ στο Stand 12 του Περιπτέρου 14.

  • Tρίτη 12/9 16:00 – 20:00
  • Πέμπτη 14/9 16:00 – 20:00
  • Σάββατο 16/9 10:00 – 18:00

1. Εκπαιδευτική εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) στο σχολικό βιβλίο Ιστορίας Δ΄ Δημοτικού

H εφαρμογή “HistoryAR 4th grd” αναπτύχθηκε από τα μέλη των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας. Είναι η πρώτη δωρεάν εφαρμογή που παρουσιάζει ένα εικονικό μουσείο σε σχολικό βιβλίο. Σκοπός της εφαρμογής είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις δυνατότητες της Επαυξημένης Πραγματικότητας και της Ψηφιακής Αφήγησης λειτουργώντας συνδυαστικά και εμπλουτίζοντας με ψηφιακό περιεχόμενο το βιβλίο Ιστορίας της Δ’ Δημοτικού.

2. Ανέπαφος χειρισμός εκπαιδευτικών εφαρμογών (Leap motion) 

Παρουσίαση της δραστηριότητας που προσφέρουμε στους επισκέπτες για ανέπαφο χειρισμό εκπαιδευτικών εφαρμογών με αναγνώριση χειρονομιών. 

3. Εικονικό περιβάλλον προσομοίωσης βαρύτητας (Oculus VR)

Η βαρύτητα σε κάθε πλανήτη είναι διαφορετική αυτό σημαίνει ότι, όχι μόνο το βάρος μας είναι διαφορικό αλλά και η δύναμή μας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, που αναπτύσσεται από τους Πόλους, μας ταξιδεύει σε πλανήτες που έχουν διαφορετικές βαρύτητες και μας αναθέτει δραστηριότητες για να καταλάβουμε τις διαφορές.

4. Παρακολούθηση ποιότητας ατμόσφαιρας, περιβαλλοντικές μετρήσεις (Physical computing) 

Πιλοτική εκπαιδευτική διάταξη χαμηλού κόστους για την παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων και της ποιότητας του αέρα. Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι ελεύθερα προσβάσιμα σε όλους.

Η πόλη του μέλλοντος ανήκει στους πολίτες της. Τα ψηφιακά εργαλεία, το κίνημα των κατασκευαστών και η επιστήμη των πολιτών οδηγούν στο να δίνεται σε όλο και περισσότερους ανθρώπους η ευκαιρία να σχεδιάσουν οι ίδιοι την πόλη τους. Στόχος μας είναι η προώθηση των εξελίξεων στους τομείς της διαφάνειας, των ανοικτών δεδομένων και της επιστήμης των πολιτών. 

5. 3D εκτύπωση (εκτυπωτής 3d ή/και ρητίνης) 

Η τρισδιάστατη εκτύπωση προσφέρει μία νέα μορφή μάθησης που ενισχύει τον ενθουσιασμό των μαθητών. Αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο για την δημιουργία κάθε είδους αυτοσχέδιων κατασκευών για την υλοποίηση πολύπλοκων έργων, βελτιώνοντας έτσι την δημιουργικότητα και τις δεξιότητες των μαθητών μέσω της επίλυσης προβλημάτων.

6. Κατασκευές ρομποτικής (Lego mindstorms, Lego Spike, mTiny Robotics)

Παρουσίαση ρομποτικών διατάξεων και κατασκευών που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια που προσφέρονται σε μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης στις εγκαταστάσεις των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας.

Χάρτης περιπτέρων – ΔΕΘ 2023

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Translate »